Skip to content
Dove Kako pravilno oprati kosu

Kako pravilno oprati kosu

Možda to redovno radite - ali se pitate da li to radite kako treba? Proći ćemo korake pravilnog pranja kose, od trendova regeneratora koji čiste do toga kako da tretirate mokru kosu. 

 • 1

  Sprovedite vašu rutinu čišćenja unatrag. 

  Regeneratori koji čiste (regeneratori koji čiste vašu kosu dok zaglađuju vlasi) su veliki trend, ali ako vam se sviđa ta ideja, probajte pranje kose unatrag. Prvo nanesite regnerator - probajte naš Daily Moisture regenerator, nakon čega nanosite naš Daily Moisture šampon - zato što neke žene kažu da im kosa tada ima veći volumen

 • 2

  Važan dodatni korak.

  Bilo da želite da omekšate i zagladite kosu ili da ukrotite neposlušnu frizuru, tretman pre pranja može da poboljša stanje vaše kose. Nanesite naše Advanced Hair Series Pure Care Dry Oil suvo ulje za kosu slobodno na kosu i ostavite do 30 minuta pre pranja, radi nege i dodatnog sjaja. 

 • 3

  Regenerator od korena ka vrhu.

  Ispiranje jabukovim sirćetom je veliki trend zbog njegovog velikog broja koristi za lepotu - ispiranje kiselinom navodno održava prirodni pH balans vaše kose i dodaje sjaj kosi. Ali ne morate da se uputite u kuhinju: svi Dove šamponi su kiseli, stoga možete da dobijete benefite bez mirisa sirćeta.

 • 4

  Budite nežni.

  Ako volite da češljate kosu dok je regenerator u kosi tokom tuširanja, uradite to nežno. Češljanje mokre kose može da izazove lomljenje i rascvetale krajeve, stoga uzmite češalj sa širokim zupcima nakon što nanesete regenerator na sredinu dužine kose i na krajeve

 • 5

  Štedi vreme. 

  Verovatno ste čuli za klasičnu mantru "našamponiraj, isperi, ponovi", ali zaista to nije neophodno za svakodnevno pranje. Ako koristite tek nekoliko proizvoda i kosu perete svaki dan, možete da preskočite korak "ponovi" ako želite. 

 • 6

  Prilagodite vaše proizvode vama.

  Ključ za efektivno pranje kose? Biranje proizvoda koji deluju na vaš tip kose. Tako vašoj kosi pružate baš ono šta joj treba da bi ostala sjajna, glatka, predivna - kako god da odlučite da je perete.