Skip to content
Dove Kako negovati oštećenu kosu

Kako negovati oštećenu kosu

Svi s vremena na vreme patimo zbog oštećene kose. Farbana, ispravljana, hemijski tretirana, začešljavana... Kosa prolazi kroz mnogo toga, te nije čudo što ponekad može da vapi za malo ljubavi. Povratite oštećenu kosu i vratite joj njen svilenkast, zdrav izgled pomoću naših smernica za ultimativni oporavak kose.

 • 1

  Osnažite ofarbanu kosu. 

  Farbanje može da oslabi kosu. Ne možemo da se potpuno odreknemo eksperimentisanja, te smo stoga napravili šampon za farbanu kosu koji će joj obezbediti hranljive materije i pomoći vašoj boji da duže ostane energična. 

 • 2

  Okrenite se tretmanima.

  Oštećena kosa mora da ojača kako bi opet bila snažna i zdrava. Probajte našu Dove Intense Repair masku za kosu, koja redovnom upotrebom doprema hranljive materije duboko unutar vlasi kose. 

 • 3

  Okrenite se uljima. 

  Ako bismo mogli da ponesemo samo jedan proizvod za kosu na odmor, to bi bilo ulje za kosu. Pomaže u sprečavanju da kosa apsorbuje so i hlor, a savršeno je za kroćenje neposlušne kose i čini da naše lokne izgledaju glatko i sjajno - čak i onda kada je vlažnost u vazduhu velika. 

 • 4

  Krema za sunčanje.

  Kada spominjemo sunce, vaša koža nije jedina kojoj treba zaštita od sunca. Sprej za kosu sa zaštitnim UV filterom će je zaštititi od oštećenja, a sunce neće uticati na ofarbanu kosu. 

 • 5

  Pobedite toplotu. 

  Kada je u pitanju stilizovanje kose toplotom - uvek nanesite sprej za zaštitu od toplote na kosu da biste je zaštitili od stresa od vaših pegli, fenova, viklera ili ispravljača. 

 • 6

  Negom vratite život vašoj kosi. 

  Za izuzetno oštećenju kosu koristite tretmane za duboku regeneraciju najmanje dva puta nedeljno sve dok se vaša kosa ne oporavi kako bi bila jaka i otporna na lomljenje.