Skip to content
Dove Kosa oštećena hemijskim proizvodima

Kako oporaviti kosu oštećenu hemikalijama

Ponekad deluje da sve što radimo može da ošteti našu kosu: farbanje, ispravljanje, plivanje - čak i češljanje. Ali izlaganje naše kose maloj količini stresa je definitivno standard, a ne izuzetak - neverovatnih 84% nas bi našu kosu opisali kao "oštećenu". Dobre vesti? Sa pravim proizvodima i praksama, ovo se lako može popraviti. Stoga, bilo da ste previše vremena proveli na bazenu, ili ste ljubitelj kose koja se ispravlja hemijskim preparatima, pomoću naših saveta možete da joj vratite njen zdrav izgled - i da nastavite da je stilizujete i farbate, apsolutno bez krivice.

 • 1

  Odaberite odgovarajući regenerator. 

  Kada su kutikule naše kose (u suštini, oklop naše kose) oštećene, jezgro naših vlasi postane ranjivo. Pouzdajte se u  regenerator za svakodnevnu upotrebu koji će ih održavati glatkim i snažnim, kao što je naš Dove Intense Repair Damaged Hair regenerator

 • 2

  Budite taktični sa hemijskim tretmanima. 

  Očigledno ne bismo mogli da se odreknemo naših pramenova, stoga budite taktični kada su u pitanju hemijski tretmani. Obezbedite vašoj kosi mali odmor između svakog tretmana: ako je obično tretirate na svakih 10 nedelja, pokušajte da sačekate 10 nedelja. Potrebno vam je osveženje boje? Umesto da ofarbate kosu celom dužinom, samo osvežite koren. Jasno vam je na šta mislimo. 

 • 3

  Pronađite najbolje tretmane. 

  Odlučili ste da saznate da li se plavuše više zabavljaju? Kada treba smisliti kako da se popravi kosa oštećenja blanšom, tražite tretman koji specijalno popravlja proteine kose (kosa se uglavnom sastoji od njih)

 • 4

  Probajte masku za kosu. 

  Hemijsko ispravljanje kose razlaže proteinske veze unutar vaše kose kako bi im izmenilo oblik. Ako volite gladak, ravan izgled, postarajte se da tim proteinima obezbedite podršku nečim kao što je naša Dove Intense Repair maska za kosu

 • 5

  Pazite na ulja. 

  Kada se vaša kosa hemijski obrađuje, lipidi (koji formiraju zaštitni sloj koji kutikulu čini glatkom a kosu sjajnom) se odstranjuju, što kosu može da učini neposlušnom i bez sjaja. Kako bi se smanjio statički elektricitet i pojačao sjaj, potražite proizvode koji sadrže ulja koja će pomoći da se povrate izgubljeni lipidi.

 • 6

  Dopuna nege.

  Kako biste zaista negovali i hranili hemijski oštećenu kosu, svakodnevno je dopunjavajte negom. Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment serum-ulje replicira svojstva zdrave kose, te smanjuje neposlušnost a pojačava sjaj.