Skip to content
Dove Zaštita od oštećenja izazvanih toplotom

Kako zaštititi kosu od oštećenja izazvanih toplotom

Feniranje, ispravljanje, uvijanje - malo toplote čini čuda kada treba da učinimo da naša kosa izgleda fenomenalno. Toplota je često magičan element koji vam je potreban da dobijete stil koji privlači pažnju, a sada kada smo se navikli na njene efekte, ne bismo mogli da živimo bez njih. Toliko da je kosa oštećena toplotom postala norma. Zvuči poznato? Bez brige: kod oštećenja toplotom, zaštita je bitna i sa pravim proizvodima za negu (i odličnim sprejem za zaštitu od toplote), predivna kosa je i dalje apsolutno nama na dohvat ruke - a ne morate da žrtvujete vašu peglu.

 • 1

  Svakodnevna nega.

  Kako biste se izborili sa oštećenjem od toplote i kako bi vaša kosa izgledala zdrava i jaka, postarajte se da vaš šampon može da uradi šta je potrebno. Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment šampon nudi svakodnevnu negu, pomaže u oporavku vaših lokni tako da izgleda kao da nikada nisu bile oštećene

 • 2

  Ojačati kosu.

  Možete vašu kosu da ojačate svaki dan korišćenjem Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment serum-ulja, tretmana koji se ne ispira a koji spaja restorativne kvalitete seruma za kosu i hranljive benefite ulja. Uz redovnu upotrebu, ojačava krtu kosu od lomljenja i sređuje rascvetale krajeve. 

 • 3

  Izbegavajte sušenje peškirom. 

  Kao dodatnu meru opreza, pokušajte da smanjite količinu stresa kom je vaša kosa izložena. Nakon pranja kose, izbegavajte snažno sušenje peškirom, koje može da pogorša oštećenje kutikule. Samo je nežno uvijte i neka peškir uradi svoj posao.

 • 4

  Zaštitite kosu. 

  Kod oštećenja od toplote, prevencija je sve. Kao ultimativna zaštita od toplote, nanesite sprej za zaštitu od toplote na kosu pre stilizovanja - tako možete da je ispravljate, uvijate i sušite sa poverenjem 

 • 5

  Probajte masku.

  Naravno, postoji mnogo uzroka oštećenja, čak i ako pazite i štitite kosu od toplote. Stoga, kako bi kosa izgledala što je zdravije moguće, dobra ideja je da je jednom mesečno počastite maskom. Dove Nourishing Oil Care Dry Hair Repair maska za kosu vraća nutrijente kosi oštećenoj od toplote, zaglađuje znakove oštećenja i ostavlja je zdravog izgleda i osećaja. 

 • 6

  Nemojte da se nervirate.

  45% žena kaže da im je neugodno zbog stanja njihove kose - stoga, ako ste nervirate satima, nemojte: oštećenje od toplote je zaista često. Jednostavno uradite sve što možete da zaštitite kosu i počećete da primećujete poboljšanje - nema razloga za raskid sa fenom.