Skip to content
Dove Kako sprečiti opadanje kose

Kako sprečiti opadanje kose

Bilo da je duga i kovrdžava ili kratka i ravna, kada naša kosa izgleda i deluje predivno, i mi se tako osećamo. Ali pošto većina ljudi svakodnevno prirodno gubi 150 vlasi, to može da bude briga za neke žene. Ako želite da zaštitite vašu kosu bez gnjavaže sa tretmanima protiv opadanja kose, pratite naše savete o tome kako da sprečite opadanje kose, i da zadržite kosu punu života.

 • 1

  Održavajte kosu jakom.

  Lepa kosa je jaka kosa. Sprečite lomljenje maskom za intenzivnu regeneraciju kao što je Dove Intense Repair maska za kosu - ojačaće oštećenu kosu i ostaviće je svilenkasto mekanom. 

 • 2

  Budite nežni sa mokrom kosom. 

  Naša kosa je najosetljivija kada je mokra, stoga je važno da joj se posveti dodatna nega nakon pranja. Kada je sušite peškirom, budite nežni: pritisnite, tapkajte i nežno stegnite kosu umesto da trljate, što može da izazove oštećenje koje vodi ka opadanju kose. Uzmite češalj sa širokim zupcima kada češljate mokru kosu.

 • 3

  Promenite frizuru. 

  Kada je u pitanju kosa sa punim volumenom, vaša frizura može da učini ogromnu razliku. Razmislite o tome da pitate vašeg frizera da doda slojeve, što bi moglo da pomogne da vaša kosa deluje gušće i duže. 

 • 4

  Zdrava ishrana= zdrava kosa.

  Svi znaju da zdrava ishrana može da poboljša fizičko zdravlje, ali da li ste znali da može da ojača i vašu kosu? Kako bi joj dali hranljive materije koje su joj potrebne, jedite puno hrane sa proteinima kao što je piletina, riba i mlečni proizvodi. 

 • 5

  Zaštita od toplote i hemikalija. 

  Stilizovanje toplotom, hemijski tretmani i farbanje mogu da izazovu oštećenje koje vodi ka lomljenju, pa neka vam kosa bude dovoljno jaka da to izdrži. Koristite liniju koja neguje kosu oštećenu hemijskim proizvodima kao što je Regenerate Nourishment.

 • 6

  Probajte masažu skalpa. 

  Kažu da masaža podstiče rast kose, pošto stimuliše cirkulaciju. Pored toga, ovo je i odličan način da se umanji stres (što je takođe čest uzrok gubitka kose), tako da ako pitate nas, u toj situaciji ste uvek na dobitku.