Skip to content
Dove Upravljanje tankom kosom

Kako da negujete tanku kosu

Način na koji stilizujemo kosu dosta govori o nama (kao kada smo hteli da kažemo "eksperimentalno" sa onom trajnom koju smo napravili u tenejdžerskim godinama). Kako godine prolaze, prihvatamo ko smo i nalazimo stil koji nam najbolje odgovara. Ali u isto vreme, kosa postaje tanja i ponekad možemo da vidimo da se kosa stanjuje, što znači da pravljenje naše omiljene frizure može da bude izazov. Ali nije sve propalo - ako ste se uhvatili u razmišljanju "moja kosa se stanjuje!", dajemo vam šest najboljih saveta da učinite da vam kosa deluje gušće. 

 • 1

  Odaberite prave proizvode.

  Jeste li znali da se naše pojedinačne folikule kose skupljaju sa godinama? To znači da se debljina vlasi smanjuje, što često dovodi do utiska tanje kose kod žena. Pažljiv odabir proizvoda se isplati kada želite da vam kosa opet izgleda gušće. Dove Advanced Hair Series Youthful Vitality šampon za kosu koja se stanjuje je formulisan tako da vraća esencijalne nutrijente koji se gube sa godinama, stvarajući volumen bez otežavanja kose. 

 • 2

  Pronađite pouzdanu frizuru. 

  Nešto tako jednostavno kao odabir frizure bez jasnog razdeljka može da stvori iluziju gušće kose (pošto jasni razdeljci mogu da otkriju više našeg skalpa nego što bismo hteli, što čini da kosa deluje tanje). 

 • 3

  Svakodnevno negujte kosu. 

  Ne treba samo našim telima hrana; i našoj kosi je potrebna. Stoga je važno da kosu tretirate hranljivom negom ako primetite da se stanjuje ili da postaje gruba i suva. Dove Advanced Hair Series Youthful Vitality BB Krema za kosu je brilijantan proizvod koji radi više poslova odjednom dok štiti i jača kosu. Zagladite, izbegavajući koren, kako biste dobili vidljivo gušću, mekšu kosu. 

 • 4

  Nega korena. 

  Jedan od najlakših načina da stanjenu kosu učinite da izgleda gušće je da negujete koren. Dove Hair Fall Control regenerator neguje vaš koren, čineći da kosa deluje jače i zdravije, sprečavajući opadanje kose. 

 • 5

  Probajte okruglu četku. 

  Okrugla četka i fen mogu da budu naši najbolji prijatelji kada je u pitanju stilizovanje kose. Povlačenjem kose nagore od korena i korišćenjem velike okrugle četke tokom sušenja, možete da stvorite ozbiljan volumen. 

 • 6

  Razmislite o novoj boji. 

  Stavljanje pramenova u kosu može da bude sjajan način da se minimalizuje pojava stanjivanja kose. Kada boja kose ima mešavinu boja, to stvara iluziju gustine, i čini da kosa deluje gušće. Ne znate koju boju da odaberete? Uzmite u obzir ton kože i boju kose, nalaženje boje slične boji kože skalpa može da ublaži pojavu stanjivanja na liniji rasta kose