Skip to content
Dove Coloured hair care

Kako negovati farbanu kosu

Kada ste poslednji put uradili nešto kreativno? Verovatno je to uključivalo lepotu... Kao farbanje vaše kose. Bilo da postajete glamurozna plavuša ili senzualna brineta, nema boljeg načina da kanališete vašu kreativnost (i ličnost). Naravno, ovaj vid izražavanja može teško da padne vašoj kosi. Ali bez brige: u nastavku slede naši saveti o tome kako da brinete o farbanoj kosi, a ti kreativni sokovi mogu da nastave pouzdano da teku...

 • 1

  Izaberite blag šampon. 

  Kada ste dobili savršenu nijansu, ne želite da gledate kako bledi. Odaberite blag šampon koji će duže održati boje energičnim kao kada ste izašli iz salona, kao što je naš Colour Care Repair šampon.

 • 2

  Negujte kosu.

  Da li je vaša nova kestenjasta boja došla zajedno sa slamolikom teksturom? Farbanje može da ošteti zaštitni lipidni sloj vaše kose, tako da trebate da je održavate lepom intenzivnom dozom nege svake nedelje. Pored toga što čini da bude do 10 puta otpornija na svakodnevne stresove, Dove Intense Repair maska za kosu čini da kosa duže izgleda predivna, zdrava i jaka. 

 • 3

  Ostavite to stručnjacima. 

  Dosadio vam je vaš izgled? Prelazak iz jedne nijanse u drastično drugačiju će definitivno izazvati reakciju, ali bolje je te dramatične promene vršiti u frizerskom salonu a ne u vašem kupatilu. Možda vaša sestra deluje kao da je profesionalac, ali sigurnije je ostaviti to stručnjacima. 

 • 4

  Zaštitite kosu.

  Možda se čini da se to podrazumeva, ali negovana kosa je najbolje platno za boju - stoga, kako bi boja ostala energična što je duže moguće, morate kosu da zaštitite od svakodnevnih stresova. Pazite se plivanja: slana voda i hlor mogu da izazovu oštećenje, tako da uvek morate dobro da isprete kosu nakon posete bazenu. 

 • 5

  Probajte proizvode koji vrše više poslova odjednom.

  Pokušajte da nađete proizvode koji obavljaju više poslova odjednom, koji neguju vašu kosu a u isto vreme boju održavaju energičnom (a kao gospodari multitaskinga, mi znamo da prepoznamo dobar proizvod kad ga vidimo). Naš Colour Care Repair regenerator radi upravo to: njegova specijalna formula pomaže u popravci svake vlasi iznutra.

 • 6

  Izbegavajte izbleđivanje. 

  Sunce može da oslabi vašu kosu i da ošteti pigment, što čini da boja izbledi - što je frustrirajuće kada konačno nađete savršenu nijansu crvene. Kako biste zaštitili energičnost vaše boje, zaštitite kosu šeširom.