Skip to content
Dove 6 mitova o šamponu

6 shampoo myths: revealed

There are a lot of tips when it comes to shampooing hair, but not all are born equal. In fact, a lot of them are, well, a bit rubbish. Here we debunk the most common shampoo myths so you can care for your hair without them getting in your way…

 • 1

  Svakodnevno pranje kose je oštećuje. 

  "Ako budete svaki dan prali kosu šamponom, oštetićete je". Mnogo ljudi misli da svakodnevno pranje može da ošteti i isuši vašu kosu. Ustvari, sve dok koristite negujuće proizvode, kao naš Nourishing Oil Care Nutritive shampoo, to koliko često perete kosu zavisi isključivo od vas i potreba vaše kose. Stoga se prepustite toku. 

 • 2

  Isperi i ponovi.

  "Našamponiraj, isperi i ponovi". Ova uputstva za šamponiranje su stvarno neprevaziđena... Ali ne moraju da budu tačna. Ponavljanje šamponiranja može da bude korisno ako ste puno koristili sprej, ali za svakodnevno šamponiranje nije neophodno.

 • 3

  Šampon više ne deluje.

  "Kosa se navikne na šampon". Ako mislite da je vaš šampon prestao da deluje, to verovatno više ima veze sa stanjem vaše kose. Pripazite - možda je postala suva ili oštećena, stoga uradite neke korekcije u zavisnosti od toga koji šampon je najbolji za njeno novo stanje. Ako je oštećena, na primer, probajte naš Dove Intense repair Damage šampon

 • 4

  Ne menjajte šampon sa godišnjim dobima. 

  "Ne morate da menjate šampon sa godišnjim dobima". Kao i naša koža, stanje naše kose može da varira u zavisnosti od vremena. U hladnijim mesecima, vlažnost je niska, što može vašu kosu da učini suvom i sklonom statičkom elektricitetu. Stoga zimi zamenite vaš uobičajen proizvod za hidrirajući šampon koji će sprečiti suvoću.

 • 5

  Budite grubi. 

  "Stvarno morate da budete grubi da bi nastala pena". Zapamtite, vaša kosa je osetljiva kada je mokra, stoga budite nežni. Nanošenje šampona masiranjem u nežnim, kružnim pokretima će vam doneti nekoliko trenutaka blaženstva.

 • 6

  Koristite hladnu vodu

  "Ispiranje šampona hladnom vodom je čini sjajnijom". To nije istina. Sjajna kosa više ima veze sa glatkoćom (a time i sa odsjajem) površine kose, a hladna voda je ne čini glatkijom. U buduće, koristite šampon koji dodaje sjaj umesto da se smrzavate nekoliko sekundi pod slavinom.