Skip to content
Prava lepota nije okrutna prema životinjama

Prava lepota nije okrutna prema životinjama

‘Dove ne vrši testiranja na životinjama. Već više od 30 godina koristimo brojne alternativne metode koje ne uključuju testiranje na životinjama kako bismo proverili bezbednost proizvoda i sastojaka. 

Naša kompanija usvojila je politiku zabrane testiranja na životinjama bilo gde na svetu. Naši proizvodi odsada će nositi logotip netestiranja na životinjama udruženja PETA, koji će se na pakovanjima postepeno pojavljivati od naredne godine kako bismo naše potrošače informisali i uverili da Dove ne testira i neće testirati proizvode na životinjama. Naša matična kompanija Unilever u izjavi je potvrdila da podržava zahteve za zabranu testiranja na svetskom nivou, po uzoru na važeće EU zakone.


O udruženju PETA

PETA (skr. od engl. People for the Ethical Treatment of Animals) najveća je organizacija za zaštitu životinja na svetu, sa više od 6,5 miliona članova i simpatizera. Od 1980. PETA se bori protiv zlostavljanja i eksploatacije životinja i zalaže se kod organizacija i zakonodavaca da se prestane sa zloupotrebom životinja gde god i kad god je to moguće. Njihov sertifikat o netestiranju na životinjama „Lepota bez zeke” zlatni je standard na koji se potrošači mogu osloniti kada žele da kupuju, a da ne ugrožavaju druge.  Kompanije koje se nalaze na PETA listi kompanija koje ne vrše testiranja na životinjama izrađuju  proizvode za ulepšavanje i ličnu negu bez testiranja tih proizvoda na životinjama, pa kada vidite PETA logotip o netestiranju na životinjama, možete biti sigurni da je proizvod koji ste izabrali proizveden bez ugrožavanja ijedne životinje.