Skip to content
Dove Skice stvarne ljepote

Dove Skice stvarne ljepote

Kad bi vas neko pitao da se opišete, što biste rekle? Naš imidž tijela može biti tako izokrenut da ponekad jednostavno ne vidimo ljepotu u samima sebi. Mislimo da trebamo podići samopouzdanje.

Svakodnevno smo  bombardovani nedostižnim standardima ljepote kroz TV, oglase i društvene mreže. Više od pola žena svijeta se slaže da su same sebi najgori kritičari. Osjećaj ljepote je prvi korak ka sretnijem životu, odlučili smo nešto poduzeti.

To je bio eksperiment ljepote. Skice stvarne ljepote. Pitali smo žene da se opišu forenzičkom umjetniku, koji je prošao FBI trening, Gilu Zamori (iza zastora) koji je nacrtao njihov portret prema njihovom opisu.

Intervju o njenoj skici sa Florence

Dove Skice stvarne ljepote

Zatim su potpuni stranci opisali istu osobu. Rezultat? Dva potpuno različita portreta. Onaj koji je nacrtan prema opisu stranca je bio ljepši i točniji. Dokazali smo ono na što smo sumnjali: ljepše ste nego što mislite. Kreirali smo ovaj film  kako bismo pomogli nadahnuti žene diljem svijeta da uvide svoju stvarnu ljepotu.

Više od 50 miliona ljudi diljem svijeta je pogledalo video u prvih 12 dana. Dosad je pogledan više od 180 miliona puta. Želimo da nadahnjuje žene diljem svijeta da zapamte: ljepše ste nego što mislite.