Skip to content
Prava lepota nije okrutna prema životinjama

Proizvodi Dove imaju certifikat organizacije PETA kojim se potvrđuje da se proizvodi ne testiraju na životinjama

Dove je brand s certifikatom "Cruelty Free", koji potvrđuje da u proteklih trideset godina nismo, niti namjeravamo testirati naše proizvode na životinjama. Dove brand koristi alternativna testiranja kako bi se provjerila sigurnost naših proizvoda i korištenih sastojaka.

Primjenjujemo pravilnik kojim se zabranjuju sva testiranja na životinjama bilo gdje u svijetu, stoga će se na našim proizvodima nalaziti logotip organizacije PETA. Već slijedeće godine planiramo postepeno uvoditi naše proizvode s ovim logotipom kako bismo zaštitili i informisali kupce. Naša matična kompanija, Unilever, objavila je da podržava pozive za globalnu zabranu testiranja na životinjama, slično postojećoj zabrani EU-a.


O organizaciji PETA

PETA (People for Ethical Treatment of Animals) je najveća organizacija za prava životinja na svijetu, s više od 6,5 miliona članova i pristalica. Od 1980. godine PETA provodi kampanje protiv zlostavljanja i iskorištavanja životinja kojima utječe na organizacije i zakonodavce da se prestanu koristiti životinjama gdje god je to moguće.

Njihov certifikat „Beauty Without Bunnies“ zlatni je standard u koji se potrošači mogu pouzdati prilikom kupovine. Na službenim PETA stranicama nalazi se popis kompanija koje ne obavljaju testiranja na životinjama, te proizvode kozmetiku i proizvode za ličnu njegu u skladu s tim.

Kada vidite navedeni logotip organizacije PETA na proizvodu, tada pouzdano znate da je proizvod koji ste odabrali proizveden bez testiranja na životinjama.